Dość znana już wege biegowa książka z przepisami i z podstawami zbilansowanej diety wegańskiej. Wszytko podane bardzo praktycznie i zjadliwie, a do tego extra foty żarcia i z zawodów. Między daniami Robert i Viola serwują swoją historie wkręcenia się w ten cały zielony temat. Szacun za książkę, ale przede wszystkim za to, jak ekipa Run Vegan namieszała pozytywnie przez te kilka ostatnich lat z tym całym wegaństwem i dalej to robią 🙂
Autorzy poradnika „Kuchnia dla biegaczy” przekonują, że dieta wegańska jest prosta i idealnie zaspokaja potrzeby osób biegających. Odpowiednia dla wszystkich biegaczach, zarówno tych początkujących, jak i zaawansowanych, dla tych wege, ale też dla tych którzy chcą swoją tradycyjną dietę trochę ulepszyć. Wszystkie przedstawione przepisy zostały starannie przetestowane.
Dania są przeważnie proste, a produkty łatwo dostępne i z przewagą tych lokalnych.
- Śniadania
- Kanapki na słono
- Kanapki na słodko
- Drugie Śniadanie
- Dania Główne
- Sałatki
- Do chleba – pasty, pasztety i inne
- Koktajle i Napoje
- Desery
- Przed Startem
- Na Zawodach
- Regeneracja
Dodatkowe historie autorów bardzo wciągają i motywują, czy te z zmaganiami z zawodów czy zmaganiami wegańskimi, a do tego super foty. Dużo porad porad praktycznych i to nie tylko kuchennych.
A Damian Parol, który świetnie ogarnia tematy sportowo wegańskie, pilnuję tutaj zasad dietetycznych dla biegacza i tłumaczy co i jak i dlaczego suplementować wit. B12 i wit D (zimą) 🙂
/ Domaradzka Violetta, Zakrzewski Robert, Parol Damian
Dostępna u nas w sklepie: